Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Συγκλονιστική ανακάλυψη: Μαγνητοταινίες στην Αμφίπολη!


Αγαπητοί αναγνώστες, με συγκίνηση και αγαλλίαση σας ανακοινώνουμε, πρώτοι εμείς στο πανελλήνιο, τα συνταρακτικά νέα.

 Στο δωμάτιο αναψυχής τής Αμφίπολης ανακαλύφτηκαν αρχαίες μαγνητοταινίες (γνωστές ως "βιντεοκασέτες") με μουσικά έργα της εποχής. Το περιεχόμενο είναι εύπεπτο και πιθανολογείται ότι με αυτά χαλάρωνε ο ιδιοκτήτης τής έπαυλης όταν επέστρεφε από τον καθημερινό φιλοσοφικό κάματο στην αγορά της πόλης...

 Πίσω στα δικά μας, άλγος προκαλεί το γεγονός ότι οι μαγνητοταινίες δεν δόθηκαν επίσημα στην δημοισότητα από το υπουργείο πολιτισμού ή έστω από το υπουργείο έρευνας και θρησκείας. Και ενόσω οι ταγοί μας φοβούνται να συγκριθούν με το μεγαλείο που ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη, οι ξένοι δημοσιογραφικοί ιστότοποι διέρρευσαν το υλικό.

 Μία φήμη θέλει μέρος των ταινιών να κλάπηκε και αλλοδαποί πράκτορες να εκβιάζουν την ελληνική κυβέρνηση για την επιστροφή τους. Αν αυτό ισχύει, φαίνεται ότι ο ιστότοπος Gamato "δόθηκε" ακριβώς ως αντάλλαγμα. Άραγε ήταν ο μόνος;

Η Ελληνική Κλώσσα κατόρθωσε με ακατάβλητες και ακατανόμαστες προσπάθειες να εξασφαλίσει αντίγραφο της μίας μαγνητοταινίας, το οποίο και δίνει σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με ενδείξεις, τα έργα αυτά χαρακτηρίζονταν "αοιδίες", λόγω της συμμετοχής εις αυτά εξαιρετικών αοιδών.

Η δε επιρροή τους στην μεταγενέστερη μουσική παράδοση των βαρβαρικών λαών της Δύσης είναι εμφανής. Τυχόν ομοιότητα με σύγχρονα γνωστά μουσικά έργα δεν είναι διόλου τυχαία. Άμα δεν τους μαθαίναμε εμείς τη μουσική, αυτοί οι βάρβαροι ακόμη θα έπαιζαν ταμπούρλο με τις κοιλιές τους, τις γεμάτες βελανίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: